Entegre Piliç & Yumurta Üretimi

Entegre Piliç & Yumurta Üretimi

Kanatlı Üretim

Yumurtanın Çıkışı: Damızlık Tesisleri

Kanatlı üretiminin ilk adımı damızlık tesisleridir. Mersin, Tarsus ilçesi Çamalan, Karaküt ve Kütüklü mevkilerinde üretim yapan tamamı kapalı sistem 3 adet damızlık çiftliği bulunmaktadır. EkinAta damızlık tesislerinde dünyada kaliteli tavuk üreticilerinin ilk tercihi olan Broiller damızlık üretimi yapmaktadır.

Civcivler, özel kümeslerde veteriner hekim kontrolünde büyütülmektedir. Damızlık üretim süreci “büyüme dönemi” ve “yumurta dönemi” olarak ikiye ayrılır. İlk 24 haftayı kapsayan büyüme dönemi, damızlık civcivlerin yumurtlamaya hazırlandığı süreçtir. Damızlık tavuklar, 24. hafta ile 64. hafta arasında yumurta üretir.

Tesislerimiz

  • Çamalan, Karakütük ve Kütüklü mevkii
  • Bu çiftliklere yılda toplam 180.000 damızlık hayvan girişi
  • Toplam 45 kişilik personel
  • 1 yönetim, 2 veteriner hekim ve 1 ziraat mühendisinden oluşan kadrosu